Meer Over Mijn Plan Online

Meer Over Mijn Plan Online

Meer Over Mijn Plan Online biedt bezoekers uitleg over het platform Mijn Hulp Online. De website werd geheel ontwikkeld door Qombine.

- Bezoek website van Meer Over Mijn Plan Online

Mijn Plan Online -onderdeel van Lumens Werkt– is een dienst waarbij gebruikers geholpen worden met het oplossen van persoonlijke problemen en het behalen van doelen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van het zelfbeeld, een hogere weerbaarheid of leren budgetteren. Om meer informatie te bieden over Mijn Plan Online heeft Qombine de website meerovermijnplanonline.nl gecreëerd. De uitvoering van deze site gebeurde in opdracht van Noeste IJver, dat het project heeft aangestuurd.

Ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van de website is door Qombine gebruikgemaakt van het WordPress-thema Maskitto Light. Het template is grotendeels gewijzigd en uitgebouwd. Zo is ervoor gekozen om de meegeleverde visual builder te vervangen door Unyson, een hoogst flexibel alternatief dat door ontwikkelaars eenvoudig naar wens uitgebreid kan worden. Met een visual builder wordt het voor de klant relatief eenvoudig om een nieuwe pagina vorm te geven middels een interface met versleepbare blokken. Normaliter biedt WordPress enkel de mogelijkheid om tekst en afbeeldingen aan een pagina of artikel toe te voegen, met een visual builder worden de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Het is Qombine’s intentie om Unyson in de toekomst voor elk project toe te passen. Zie onderstaande video voor een korte indruk van de mogelijkheden.

https://player.vimeo.com/video/105104261

Meer Over Mijn Plan Online wordt tweetalig aangeboden: in het Nederlands en Engels. Normaliter wordt hier de plugin WPML voor gebruikt, bij dit project is echter gekozen voor een alternatief: Polylang. Deze plugin is kosteloos, maar belangrijker is dat de aanslag op de server aanzienlijk minder groot is. We merken namelijk dat WPML er wel eens voor zorgt dat websites trager reageren wanneer de plugin actief is. Polylang voldeed aan onze eisen voor dit project en beviel bovendien erg goed.

Gebruikte technieken

Voor de vormgeving van Meer Over Mijn Plan Online heeft Qombine gebruikgemaakt van de CSS-preprocessor SASS. Om de reguliere Unyson-blokken aan te passen en aanvullende blokken te ontwikkelen was daarnaast ook kennis van HTML en PHP vereist.

 

Beelden van dit project: