Van Thiel Belastingadviseurs

Van Thiel Belastingadviseurs

De website van Van Thiel Belastingsadviseurs is in zijn geheel opgefrist, op basis van een design van Ontwerp van Morgen.

- Bezoek website van Van Thiel Belastingadviseurs

- Ontwerp gemaakt door: Ontwerp van Morgen

De website van Van Thiel Belastingadviseurs is met de komst van het nieuwe jaar volledig vernieuwd. Hierbij is Qombine uitgegaan van een design dat is gemaakt door Ontwerp van Morgen, dat ook de nieuwe huisstijl maakte. De technische ontwikkeling van de website is volledig door Qombine uitgevoerd.

Het in Den Bosch gevestigde Van Thiel Belastingadviseurs is een adviesbureau voor allerlei partijen. Of het nou gaat om particulieren, ondernemers of grote bedrijven: Van Thiel Belastingadviseurs is in staat om op maat gemaakte aanbevelingen te doen, tegen toegankelijke tarieven.

Ontwerp van Morgen heeft zich wat betreft de vormgeving sterk gericht op typografische elementen en een minimalistische uitstraling. Door deze twee elementen te combineren oogt de website zeer strak en duidelijk. De kleurcombinatie van de nieuwe huisstijl draagt hier natuurlijk ook aan bij.

Ontwikkeling

Normaliter begint Qombine met de bouw van een website aan de ‘voorkant’, ofwel ‘front-end’. Er wordt een Bootstrap-installatie als basis gebruikt en alle pagina’s uit het ontwerp worden vervolgens uitgewerkt naar een functioneel product. Daarna wordt een back-end -normaliter WordPress- in de website geïntegreerd middels een _underscores-thema  en waar nodig uitgebreid/aangepast. Als dit proces is voltooid, kan de klant in een testomgeving beginnen met het vullen van de website, uiteindelijk kan de site op het reguliere domein geplaatst worden.

Bij de bouw van de website van Van Thiel Belastingadviseurs is bij wijze van test gekozen om de werkwijze om te draaien: eerst werd WordPress geïnstalleerd en uitgebouwd. Door een _underscores-thema te gebruiken was alle content al snel aan de voorkant uit te lezen. Nadat alle benodigde gegevens beschikbaar waren, werd Bootstrap geïntegreerd en kon begonnen worden met het uitwerken van de vormgeving.

Gebruikte technieken

Naast de hierboven genoemde zaken (WordPress, Bootstrap en _underscores) heeft Qombine nog een rits aan andere hulpmiddelen gebruikt. De website is natuurlijk opgebouwd uit HTML-pagina’s, deze zijn vormgegeven met behulp van de CSS-uitbreiding SASS. Bij het verbinden met WordPress is vanzelfsprekend gebruik gemaakt van de programmeertaal PHP en ook de WordPress-plugin WP_Types. Deze zaken zijn inmiddels gemeengoed binnen Qombine.

Maar elk project heeft weer nieuwe invalshoeken en eisen. Zo moest Qombine ditmaal op zoek naar een alternatieve carousel, omdat de reguliere Bootstrap-carousel niet aan de vraag voldeed en ook niet voldoende ruimte bood om uitgebreid te worden. Veel pagina’s op de website bevatten een sectie waarbij door recent of gerelateerd nieuws kan worden gebladerd en daarbij dienden meerdere berichten tegelijkertijd zichtbaar te zijn. Hiervoor is gebruikgemaakt van Slick, een zeer prettige en uitgebreide jQuery-oplossing.

Over jQuery gesproken, deze uitbreiding op JavaScript is ook voor een aantal andere zaken gebruikt. Het gaat dan voornamelijk om kleine details in de vormgeving, die niet of nauwelijks met behulp van CSS opgelost konden worden. Denk bijvoorbeeld aan het normaliseren van de hoogte van slides in de carousel met quotes of het dynamisch toevoegen van classes.

Beelden van dit project: