VanElse

VanElse

VanElse is het bedrijf van kledingontwerpster Else Hardjopawiro. De website van VanElse is volledig vernieuwd door Qombine, ook is er een webshop in geïntegreerd.

- Bezoek website van VanElse

VanElse is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen van luxe kleding met een Afrikaans karakter. VanElse was toe aan een nieuwe website, zo was de huidige site niet responsief en het beheer van de content lag niet bij VanElse zelf. Voor de ontwikkeling van een nieuwe site is Qombine als partner gekozen, mede vanwege de goede band met onze partner Ontwerp van Morgen.

Momenteel is VanElse nog in de opstartfase, zodoende moest voor de website met een beperkt budget gewerkt worden. Omdat VanElse ook graag kleding online wil aanbieden, diende er een webshop geïntegreerd te worden. Gezien deze eis heeft Qombine gekozen om te werken met WooCommerce, een webshop-plugin voor WordPress. Voor het uiterlijk is gebruikgemaakt van het betaalde WordPress-thema Enfold, om zo kosten voor het ontwerp weg te snijden.

Ontwikkeling

Natuurlijk is het aangeschafte thema wat uiterlijk betreft aangepast om beter aan te sluiten bij de huisstijl van VanElse. Hierbij is deels gebruikgemaakt van de mogelijkheden die Enfold biedt, maar omdat deze nog relatief beperkt zijn is er ook het nodige aangepast via SASS, PHP en jQuery. Afgezien van de webshop zijn alle pagina’s opgebouwd met behulp van Avia, een visuele pagebuilder die bij Enfold wordt meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat VanElse ook eenvoudig zelf aanpassingen kan doorvoeren.

De webshop is zoals aangegeven gebaseerd op WooCommerce, deze pagina’s worden automatisch opgebouwd. VanElse wil de webshop voornamelijk voor business-to-business-doeleinden gebruiken. Dit houdt in dat er aan de verkoop bepaalde eisen zitten, zoals een minimumafname. Bij het plaatsen van een bestelling wordt ook niet direct betaald, bezoekers kunnen een aanvraag voor een bestelling indienen die vervolgens gecontroleerd en goedgekeurd moet worden. Bovendien mogen alleen retailers de prijzen inzien, hiervoor dienen zij een aanvraag voor een account in te dienen: alleen ingelogde gebruikers zien de prijzen.

Om aan de in de vorige alinea genoemde eisen te voldoen is gebruikgemaakt van verscheidene plugins. Met Woo-RFQ wordt het reguliere betaalsysteem van WooCommerce omzeild, zodat VanElse een voorstel voor een offerte kan versturen naar de klant. Met Advanced Product Quantities kunnen regels opgesteld worden voor een minimum- en maximumafname per product. Als laatste is er de plugin Role Based Price, waarmee de verkoopprijzen verborgen worden voor niet-ingelogde bezoekers van de website.

Gebruikte technieken

De aanpassingen aan Enfold zijn via jQuery, PHP en SASS toegepast op een child-theme van Enfold. Dit zorgt ervoor dat de aanpassingen behouden blijven, ook als Enfold een update krijgt.

Het was voor het eerst dat Qombine voor een klant gebruikmaakte van WooCommerce om een webshop te bouwen. Hierbij viel op dat het systeem zeer uitgebreid is, maar dat er qua functionaliteit ook nog heel veel ruimte voor verbetering is. Dat is dan ook de reden dat er een aantal extra plugins is geïnstalleerd.

Beelden van dit project: