ANV Kempenland

ANV Kempenland

Sinds eind december is de nieuwe website van de natuurvereniging ANV Kempenland online. Met de nieuwe website zet de vereniging een grote stap voorwaarts wat betreft online aanwezigheid en de gebruiksvriendelijkheid.

- Bezoek website van ANV Kempenland

De nieuwe website van ANV Kempenland is gebaseerd op een Premium WordPress-thema: Enfold. Qombine gebruikte dit thema al eerder voor de ontwikkeling van de website van Wise up. ANV Kempenland heeft als vereniging natuurlijk te maken met een beperkt budget, zodoende is ervoor gekozen om met behulp van een thema de kosten in te dammen.

Enfold werd door Qombine aangepast zodat de huisstijl van ANV Kempenland uitgedragen wordt. WordPress is door Qombine ook op verscheidene vlakken uitgebreid, om aan de wensen van ANV Kempenland tegemoet te kunnen komen.

Ontwikkeling

Voor de visuele aanpassingen van Enfold is deels gebruikgemaakt van de opties waarmee het thema geleverd wordt. Buitenom het thema is via SASS ook nog het een en ander aan visuele aanpassingen doorgevoerd. De opbouw van de website gebeurt met behulp van Avia, een visueel systeem waarmee de gebruiker met behulp van blokken een pagina in elkaar kan zetten.

ANV Kempenland wilde graag een afgeschermd gedeelte hebben, waar alleen leden toegang toe krijgen. Omdat met een thema gewerkt wordt, heeft Qombine gekozen om hiervoor een plugin te gebruiken. Nadat verscheidene plugins de revue gepasseerd zijn, viel de keuze op Membership 2 van WMPU DEV. Ook wilde de vereniging graag een agenda in de site opnemen, vanwege eerdere goede ervaringen is hierbij gekozen voor The Events Calendar van Modern Tribe.

De website kan ook gebruikt worden om je voor een lidmaatschap bij ANV Kempenland aan te melden. Hiertoe dient een formulier ingevuld te worden, waarna met behulp van FPDF een PDF gegenereerd wordt. Deze PDF wordt bij de aanmelder in de mailbox afgeleverd en dient afgedrukt en ondertekend opgestuurd te worden naar de vereniging.

Beelden van dit project: