e-managing

e-managing

Naar aanleiding van de toekomstige lancering van een eigen app kreeg e-managing.nl een fikse make-over.

- Bezoek website van e-managing

E-managing, onderdeel van Wise up, lanceert binnenkort een app waarmee het voor managementteams van bedrijven mogelijk wordt om medewerkers op HR-gebied op afstand te kunnen monitoren. Deze app wordt ontwikkeld door Qombine-partner Code Yellow.Voorafgaand aan deze lancering wilde e-managing de website een opfrisbeurt geven en daarvoor is Qombine in de arm genomen.

De bestaande website van e-managing was wat betreft inhoud al aardig op orde. Visueel en functioneel gezien was er veel ruimte voor verbetering, alsook voor optimalisatie voor zoekmachines. Een grote tekortkoming was bovendien dat de huidige website niet responsief was en zich dus niet aanpaste op de schermgrootte van de bezoeker. Een laatste tekortkoming van de huidige site was het gemis van een systeem voor het beheren van content. Op de huidige site moest content handmatig via code worden toegevoegd.

Ontwikkeling

Ten tijde van het project is e-managing een onbewezen onderneming -de app is immers nog in ontwikkeling- en zodoende was sprake van een enigszins beperkt budget. Zodoende is in samenspraak overeengekomen om een responsief WordPress-thema als startpunt te nemen en dit aan de huisstijl van e-managing aan te passen. Na overleg is gekozen voor het thema U-Design van AndonDesign.

Met de huidige website en de komst van de app in het achterhoofd heeft Qombine de nieuwe website ingeruimd. U-Design is uitgerust met de uitgebreide Revolution Slider, welke talloze instelmogelijkheden kent. Soms is een veelvoud aan functies echter ook juist een last, het bleek namelijk een vrij complex gebeuren om dit element naar wens van de klant te krijgen. Voor de opbouw van de verscheidene pagina’s is over het algemeen gebruikgemaakt van de Visual Composer-plugin voor WordPress, waar U-Design ondersteuning voor biedt. Zo kunnen de medewerkers van e-managing na oplevering ook op eigen initiatief wijzigingen aan de inhoud doorvoeren.

Gebruikte technieken

Voor de ontwikkeling van de nieuwe site van E-managing was kennis van CSS en HTML vereist. Middels PHP zijn ook hier en daar extra functionaliteiten aan WordPress toegevoegd. Omdat e-managing al over een website beschikte heeft Qombine ook voor het eerst 301-verwijzingen ingezet om bezoek via zoekmachines in goede banen te leiden.

Beelden van dit project: