Madedesign

Madedesign

De website van Madedesign is gebouwd door Qombine. Er is gebruik gemaakt van een aangeschaft WordPress-thema, dat is aangepast aan de hand van de huisstijl.

- Bezoek website van Madedesign

Kunstenares Marian Dekker zocht naar een budgetvriendelijke oplossing voor het online presenteren van haar kunstwerken voor madedesign. Madedesign is met een atelier gevestigd in Alphen aan den Rijn, de website dient als een verlengstuk van het atelier. Bij aanvang van dit project beschikte madedesign nog niet over een website.

In samenspraak met Qombine werd gekozen voor de aanschaf van een WordPress-thema. Op deze manier worden de ontwikkelkosten van de website aanzienlijk gedrukt, omdat veel werk immers al door een ander is gedaan. Het nadeel van deze aanpak is dat er soms compromissen moeten worden gesloten, dit omdat gebruik moet worden gemaakt van de middelen die door het thema worden aangeboden.

Ontwikkeling

Er werd na een oriëntatieronde uiteindelijk gekozen voor het flexibele thema Stockholm, van Select Themes. Dit thema is door Qombine op de nodige plaatsen aangepast, om de huisstijl van madedesign uit te dragen. Hiervoor is deels gebruikgemaakt van de mogelijkheden die Stockholm biedt, ook onderhuids zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

De hoofdpagina van de website van Madedesign is zeer grafisch opgebouwd en toont direct de meest recente werken. Middels het menu aan de bovenkant van de pagina kunnen verschillende expertises zoals fotografie en grafisch ontwerp bekeken worden. Deze subpagina’s zijn voorzien van een categoriefilter, zodat wanneer nodig nog specifieker gezocht kan worden.

Dankzij het Stockholm-thema kan voor de individuele projectpagina’s gekozen worden voor verschillende grafische opbouwen. Dit zorgt ervoor dat madedesign per werk altijd voor een geschikte weergave kan kiezen. Immers: het ene werk is het andere niet en daarom hoeft de presentatie ook niet altijd hetzelfde te zijn.

De website is tevens voorzien van een blog voor de publicatie van recente ontwikkelingen rondom madedesign. Als laatste is via de contactpagina vanzelfsprekend de nodige contactinformatie en een contactformulier terug te vinden.

Gebruikte technieken

Voor de ontwikkeling van de website van Madedesign was kennis van HTML, CSS, PHP en WordPress benodigd.

Beelden van dit project: